Effektiviteten själv idag!

Den lathet som infann sig hos mig igår, har idag kompenserats. Det gäller att vara flexibel.
.
Jag tror att det blev typ fyra timmars sömn natten mellan lördag och söndag. Igår var jag trots det inte ett dugg trött vid gårdagkvällens lucköppning på Mia Mansion. Jag somnade sedan runt mindnatt och vaknade av mig själv kvart i 6 imorse (lite psykvarning...?). Hur som helst mycket effektivt, då jag hann rida tre hästar innan Marianne kom förbi vid niotiden och drogade ner mitt särbarn (love you Hijo) som mer liknat en björn än en häst de senaste veckorna. Nu är han i alla fall klippt!
.
Lunchen fick sedan offras till fördel för en timmes träning - och nu är jag på kontoret!! Några timmars jobb väntar innan det är dags för mig att möta upp Tess och Bridget för en dejt!
.
.
Under lucköppningen (lucköppning = bra grej) påpekade Josse att jag och Eva var med på Finest.se, något som vi hade förträngt. Här är bilden - jag föredrar den i svartvitt.

Luftslott

Ibland kan jag inte låta bli att tycka att det var bättre förr. Det var liksom lättare att få sin vilja igenom då. En bortskämdhet som fått mig redan från tidiga år att bygga luftslott - luftslott som numera tenderar till att alltid blåsa bort med vinden...


Tack för igår i alla fall finaste Seppos och Joosie. Vad skulle jag göra utan er?

Ledig halvdag!

Vaknade tidigt. Eftersom jag fortfarande är hundvakt passade jag på att sova på Söderby. Skönt att glida ner till stallet precis när man vaknat och ännu skönare att vara klar innan lunch!!
.
Nu har jag liksom en halv dag att bara göra vad jag vill på! Fabulous :)
.
Myyshöst!

Man är ju het

Haha, Gummi är ju skön.
Hittade precis lite små-sexiga bilder på mig i hennes fotoalbum:


Sweet? Tur att någon i familjen är söt i alla fall...


Dixi och jag säger god morgon

Fredag igen! Det är helt galet vad veckorna går fort... Idag ska jag rida och rida och sedan om jag hinner åka förbi Runsten en sväng och hämta lite grejer. Jag är hundvakt åt Dixi också, Mamma och Pappa är på Ekerum. Dags att sätta fart, har (som oftast) många hästar på min lista idag.


Brunjycken <3


Dress-talk.

Jag rensade min garderob igår. Det var välbehövligt och snälla Anna hjälpte mig (thanks Banana!). Ida passade på att joina mitt i klädkaoset - och en brun klänning med paljetttät överdel kom på tal:


Anna - Ååh den här har jag lånat en gång, men jag hade den som ett linne.

Ida - Men det är ju ett linne!

Jag - Nej det är en klänning, jag hade den på nyår när vi var i Sälen -08!

Ida - Haha typiskt dig Malla, ta vilket linne som helst, använda det och säga "Det här är en klänning".



(Haha ouch..!)



Sistah och Kussi är inte lika fanatiska klänningsbärare som jag,
men här är beviset på att de dressar upp sig ibland, de snyggingarna!

Hurtig start på denna lill-lördag!

Faktiskt lite credd till mig idag. Vanligtvis brukar jag sova en timme längre de dagarna som jag jobbar på kontoret. Men inte idag, nej nej. Uppe vid 06.00 - ut på en morgonwalk. Älvsjö - Västberga - Hägerstensåsen - Älvsjö. God damn i'm good...


Såhär såg jag ut när jag tränade imorse...
(eller eh, egentligen så är bilden från i lördags)

Elvis och jag?

Vi kollade igår igenom lite gamla bilder från i sommras. Jag upptäcker att jag glömt knäppa tävlingsskjortan på typ 50 % av alla tävlingar. Även Moa observerade detta.

- Malla du MÅSTE börja knäppa skjortan, du ser ut som Elvis!!




Haha...


Honesty

Funderar en del på ärlighet. Det är inte alltid nödvändigt att uttrycka i ord exakt vad man tycker och tänker, ibland kan det vara bättre att inte säga någonting alls. Men att uttrycka sig öppet på ett osannt vis bidrar till ett bristande förtroende. En människa som talar osanning för att lyfta sig själv, skadar inte bara sitt förtroende hos andra, utan tär även på sin egen självkänsla. En person med mytomaniska drag målar in sig själv i ett hörn där lådsasvärlden och den verkliga tillslut flyter samman. I värsta fall kan personen i fråga tillslut börja tappa bort sig själv och inte veta vilken osanning som är sagd i vilket sammanhang - det kan bli en aning pinsamt.


Honesty is the cornerstone of all success,
without which confidence and ability to perform shall cease to exist.


En bra helg går mot sitt slut.

Myyysdag!

Mycket nöjd i själen efter en kanonkväll igår. Det var verkligen kul och jag är så glad för att jag har mina fabisar :) Idag har det också varit finfint. Har ridit favoriterna Hijo och Lina, långpromenerat med Anna i solen och haft det allmänt bara bra! Nu blir det lite True blood som avslutning på en höjdarhelg.

Grattis Fab-josse på din birthday!!

Godnatt


Imorgon ska jag verkligen sova tills jag vaknar

(alltså av mig själv...)


Robin gör idol värdigt

Jag är ju inget stort fan av Idol. Alla suger. Alla utom en, eller kanske två då... Alltså ett framträdande med Robin kan verkligen få mig att nöta ett helt program. Hur grym är han inte?? Det är liksom American Idol-nivå på honom!! Åååh va bra du är Robin!!!

Nu blir jag lite fixad av min stylista till kusin och snart ska jag bege mig mot casa de la Matteoni för lite födelsedagsfirande! Tjingelingpling

   


Update

Mitt internet har varit lite trassligt senaste veckan, så därför lånar jag nu Annas dator för en liten uppdatering. Gårdagens höjdpunkter var två saker. Först Linas första hoppning efter Breeders. Vi hoppade inga stora hinder, men bara att få hoppa smått med henne får mig verkligen på bra humör. Jag är väldigt svag för den hästen <3

Höjdpunkt nummer två var två timmar med Ryan Gosling. Han har liksom blivit ännu hetare än vad han var i The Notebook... 

Ikväll blir det lugnt. Jag, Anna, Moa, hemmagjord pizza och Idol. Quite nice. Oki bah bah!



Jag dör...

  


Från Älvsjö till Sickla!

Inget stall idag. Efter en heldag på kontoret ska jag snart åka och plocka upp lite hämtmat för att sedan bege mig till Tessi! Härlig onsdag :)




Regnig stalldag!

Man kan inte bli annat än lite mör efter en dag som denna. Vädret har inte varit det bästa direkt. Sju hästar ridna varav tre har fått hoppa. Bäste skötte sig Goose som hoppade finfint! Jag längtar verkligen tills nästa tävling! Har planerat in Enskede, Södertälje och Hamre framöver. Kul kul!
Sötbjörn <3

Moa kommer hem idag

Gummi, eller Moa kanske låter mer bekant, har varit i London några dagar men kommer tillbaka hem ikväll! Skönt tycker jag eftersom 13 hästar blir lite väl mycket att hålla reda på själv. Nog för att jag har fått bra med hjälp av Emmy och Emelie, men ändå. Contessa försökte dessutom ha av mig häromdagen och Fabio sparkade mig igår, helt klart dags för Moa att komma hem nu!!




Träning imorgon!

Imorgon blir det Pether-träning för mig. Hijo och JR ska få följa med till Runsten, kul framförallt med Junioren eftersom Pether aldrig har sett honom. Men det ska nog gå bra, alla gillar ju liksom Blackberry :)


Jag tappar bort grejer...

Jag har aldrig varit speciellt talangfull på någonting. Jag var aldrig smartast i klassen och fick köra upp tre gånger innan jag kunde hämta ut mitt körkort... Men det finns faktiskt en grej som jag är riktigt bra på, bättre än många andra faktiskt - jag kan slarva bort saker, sjukt lätt.
.

Sorgligast var nog när jag tappade min Longchamp-plånbok, som jag hade fått i present av mamma och pappa, och underligaste var borttappandet av en joggingsko på våran Italienresa 2008. Två joggingskor med till Italy - en joggingsko med hem igen. Wierd.
.
Senast bland mina losts är mitt DM-täcke som jag vann i september. Det försvann nere i Flyinge, ingen jättekul grej att tappa eftersom det var personligt. Jag har även nyligen tappat bort två stycken internet-stickor. Det häftigaste med försvinnandet var att jag igår hittade båda två, på olika ställen - inom loppet av tio minuter!! Den ena hittade jag i en gammal plånbok som låg längst ner i min byrå. Den andra låg i en tolvcentimeters kilklacksko (ganska konstigt ställe..?) i bakluckan på min bil. Jag minns att den första lades i plånboken under Dublin-resan i sommras, för att jag inte skulle tappa bort den. Men hur den andra hamnade i en sko i min bil är ännu mycket oklart. Skönt i alla fall at båda är återfunna. Väntar nu bara på att alla andra grejer som jag har tappat bort också ska hoppa fram...

Every good things come to an end.

Nu är det beslutat. Söderby gårds största hopphjärta och tappraste själ har gjort sin sista stora tävling. Han kom "med på köpet" med en annan häst och var tänkt som en övergångshäst till Ida. Vi tänkte då att han skulle kunna hålla något år för 1,20-1,30-klasser. Oj vad vi underskattade våran fantastiska Mavrick Dica.
.
Han är verkligen one of a kind. Travar som en islandshäst och galopperar inte mycket bättre... Han är seg att rida dressyr på, gillar inte andra hästar och vill inte bli störd i boxen. Men han älskar verkligen två saker - mat och hoppning! Han älskar att tävla och han älskar att få springa ärevarv.
.
Ida fick äran att först rida Maav. Efter ett halvår tillsammans hoppade hon sin livs första 1,40 - och vann! Därefter flöt det bara på med massvis av placeringar och deltagande i stora klasser som Krafft cup-kval och SM.
.
När Maav fyllt 19 år fick Moa ta över och resultaten lät inte vänta på sig. Tillsammans har de sedan dess bland annat SM-BRONS i lag, vinst i Astra Zeneca Junior Grand Prix, deltagande i Morgondagens Vinnare i Scandinavium m.m.
.
I år är han 22 år och har placerat sig i 1,30-klass. Han vann även en 1,25-klass under de nationella tävlingarna i Högbo i våras. Men every good things come to an end och nu är det dags för Mavfiu att dra sig tillbaka. Det är lite sorgligt men samtidigt det bästa för våran finfina gamling. Han har gett oss så otroligt mycket och är verkligen värd det bästa! Självklart kommer han att få bo kvar hos oss livet ut men kommer från och med nu att ridas av en yngre ryttare och tävla på en betydligt lägre nivå, så länge som han tycker att det är kul <3
.
.
.
.

Leeedig!!

LEDIG HELG!! Definitivt utgång imorgon, ikväll är planen lite mer åt det oklara hållet. Kanske blir det lugnt, eller så blir det olugnt. Skulle i och för sig behöva en lugn kväll för att vara 100 procent imorgon. Vi får se, just nu är jag hemma, ligger med Summer i soffan och kollar Gossip Girl. THANK GOD ITS FRIDAY <3




Anna/Malin konversation.

Jag och Anna för ju en del intressanta och ointressanta konversationen under taket på Piggis där vi bor. Jag har varit lite dålig på att dela med mig utav dessa, just därför kan ni få en nu. Den är inte jätterolig, men ändå.

Vi sitter alltså i varsin soffa. Alltid i varsin soffa, och vi sitter sällan om jag ska vara ärlig, vi typ vräker ut oss i varsin soffa. Som vanligt... Hur som helst, vi tittar på Robinson på tvn varpå Anna hakar upp sig på en av karaktärernas läppar.

- Men fy vilka frasiga och torra läppar!! Det är typ det ofräschaste som finns med folk som har torra läppar.

- Vadå, då är väl munsår värre...?

- Ne men det kan man ju inte hjälpa! Torra läppar är det ju bara att ha lipsyl på...

- Aa, för jag tror att det är stor tillgång till lipsyl på Robinson-ön...

- Det skulle nog vara min personliga grej i alla fall. Eller får man ha med sig en personlig grej?

- Ne jag tror inte det...



End of discussion.





Snabb dag, mycket gjort.

Den här onsdagen har gått mycket snabbt. Sju stycken hästar har jag hunnit med och nu är jag uppe och äter en snabblunch för att sedan ta insläppet tillsammans med Emmy och Alex. Vi har 26 stycken hästar på gården just nu men är man tre stycken vid intaget så går det ganska fort :)


Började dagen med finhästen. En tur i skogen på en finhäst
när solen går upp är nog det bästa sättet att starta en dag på...


Hästar till salu

Varför är det så fint väder nu när jag jobbar på kontoret?? Hoppas det håller i sig en stund, tänkte nämligen åka ut till stallet i eftermiddag och ta en tur i skogen med Linis. Ska visa Goose för spekulanter också. Vi ska ju sälja honom och Fabio.

Först var det tänkt att Moa skulle ha kvar Fabio och träna på eftersom hon nu snart ska åka iväg och träna lite mer intensivt under en period. Men vi har nu kommit fram till att hon eventuellt får ta med sig Spirit istället eftersom han har blivit så himla fin! 

Kvar hemma blir alltså jag med resten av hästarna och eftersom det tyvärr inte är rimligt att ha kvar dem alla, måste främst dessa säljas:


Quintus Fabio
2001
e. Quasi Roi - Ritual

Fabio kom till oss som 5-åring och utbildades av Ida som debuterade och hoppade felfritt tom nationell 1,35 med honom. Han blev sedan sparkad olyckligt i hagen och en lång rehabiliteringsprocess sattes igång. Veterinärerna hittade först inte vart skadan satt och processen blev därför lång. Tillslut visade det sig att skadan satt i bogen och Fabio fick då åka på simning i perioder för att stärka upp sin skadade muskel. Detta hjälpte honom att komma tillbaka och för ett och ett halvt år sedan är han i tävlingskondition. Skadan är helt läkt och har inte märkts av efter att den läkt ut.
.
Fabio är egentligen Idas häst men eftersom hon har slutat har jag och Moa turats om att rida honom. I år har han ridits av Moa och fått placeringar tom 1,35.
.
Han är världens snällaste att hantera och rida på. Lättriden och positiv med mycket scoop och fin benteknik. Hoppar alla typer av hinder utan att blinka. Perfekt för någon som vill ha en supertrevlig tävlingskompis för medelsvåra klasser.

Film 1
.
.
Go West
1999
e. Graalshüter - Piquet

Goose kom till oss som 7-åring. Jag hade honom som youngriders-häst och han var min bästa häst under flera år. Goose har världens härligaste personlighet och en mycket bra inställning. Han vill alltid hoppa felfritt och har vunnit flest klasser av alla hästarna i vårat stall (tror till och med fler än Maav). Han har vunnit två senior-DM, tävlat i Falsterbo, hoppat JR SM-final, placerat sig i derbyklasser m.m. Både jag och Moa har haft otroligt mycket kul med honom och min största önskan är att han kommer till någon som kan få detsamma.
.
Egentligen vill jag inte sälja Goose, han är en individ som alltid får mig på bra humör och han är alltid lika rolig att ha med sig på tävling eller bara ta ut på en tur i skogen. Men med unghästar som växer och blir äldre hela tiden hinner jag inte med Goosis. Han förtjänar verkligen att komma till någon där han blir nummer 1.


Film 1

Film 2

 

 

Bästa Go West

 

 

 

Om ni vet någon som kan vara intresserad av dessa två får de gärna maila till [email protected]

 

 

 


Säsongen drar mot sitt slut...

Det har blivit mycket hästar den senaste månaden, och det känns därför jättekonstigt att jag nu har gjort mitt sista meeting för i år! Lite tråkigt faktiskt, framförallt nu när alla hästar har börjat hitta form. Alla utom min fina stjärna som visat sig vara lite sliten efter alla stora klasser och långa resor. Hennes toppform har sviktat lite på senaste, och är det någon som förtjänar ett break, så är det hon. Världens finaste Lina <3
.
Övriga gangsters, alltså valack-ligan, ska få hoppa i Enskede och sedan i Södertälje.
.
.
Moa frågade mig idag om jag brukar gå och ge Lina godis eftersom hon varje gång man passerar hennes box tar ut huvudet och försöker se så söt ut som möjligt... (vilket hon även lyckas med). Moa har därmed genomskådat mig, jag brukar ju trycka i Lina godis hela tiden... Mycket mer än vad jag ger de andra hästarna. Ganska orättvist på ett sätt, men är man en stjärna så förtjänar man helt enkelt mer godis...

Hemma efter en jättekul vecka i Flyinge!

Nu är jag tillbaka! Det har verkligen inte funnits mycket överbliven tid i förra veckan. Flyinge är såå otroligt kul och att jobba med en kommersiell blogg, skriva på en artikel med deadline, vara hästskötare åt sig själv och samtidigt också tävla och försöka prestera är aningens tidskrävande. Dessutom vill man också kunna hinna umgås med folk som man inte träffar så ofta och andra som man faktiskt träffar ofta... Och viktigast av allt, att hinna njuta.
.
Tävlingsresultaten har varit okej. Jag borde kanske inte vara missnöjd, men jag är det lite ändå. Roine Carlsson poängterade det att "mycket vill ha mer" och jag håller helt och fullt med. Man behöver inte vara svensk och lagom och mellanmjölk. Jag har ridit fem Breeders-finaler nu och tävlingsmänniskan i mig är inte längre nöjd med att gå final - nu vill jag mer!!
.
Junior gjorde ett spänt första intryck i 5-åringarnas första kval. Det var en lätt bana och halva startfältet var nästan felfritt. Min min Lilleman och jag rev två hinder. Han är ju en mycket försynt och försiktig häst som faktiskt hela tiden utvecklas även om det går långsamt. I det andra kvalet (1,25-debut) visade han sedan sin talang och hoppade luftigt och fint i mål med bara ett nedslag. Då var jag nöjd.
.
Fin-Lina satte nollan i första kvalet, där jag faktiskt var lite nervös. Jag är sällan det längre men jag ville verkligen gå felfritt och blev då lite skakis. Men det gick bra ändå :) I kval två fick vi ett nedslag på 8A. Fyra fel innebar final i underläge. Jag visste att jag skulle behöva rida fort för att ta en placering. Fort gick det också - snabbast i finalen, MEN ett jäkla skithinder ramlade såklart ner och istället för att bli 7a så slutade jag på 22a plats. Först sista hindret i Falsterbo-finalen och nu ett i Breedersfinalen. Jo, lite irriterande är det.
.
En till tråkig grej är att Linas uppfödare valde att inte Breeders Trophy-ansluta henne när hon var föl. Hade hon varit ansluten hade hon fått BT-placering både i år och ifjol. Men nej, inte ens det nu....
.
Trots besvikelsen efter gårdagens nedslag blev jag så otroligt glad när Maria Östman red till sig en tredjeplats med Virre! Vi är ju både team- och klubbkompisar och har dessutom följts åt med Lina och Virre hela vägen. Hur kul som helst!!
.
.

Flyinge...

Vi är på plats i Flyinge. Lilleman fick två nedslag i första kvalet men kontrade med att få till en finfin runda idag då juniorskrutten hoppade sin första 1,25 med ett nedslag.

Linis har hoppat sitt första kval - felfritt! Imorgon är det dags för kval två. Spännande!!

Jag bloggar parallellt från Hippson.se den här veckan. Missa inte det! Har bland annat en artikel om RGB uppe just nu :)





Breeders imorgon!

Imorgon bär det av till Flyinge och Breeders Trophy! Junior och Lina ska ner och hoppa unghästarnas inomhus-mästerskap. Som alltid ska det bli mycket roligt och hästarna har känts väldigt fina. Men självklart kommer det att bli svårt och jag om någon vet hur lätt det är att få ett nedslag eller två... Och Lina har inte hoppat inomhus sedan Årsta Runstens regionala tävling i mars, förstå vad länge sedan. Håll alla tummar ni har, för final vore ju himla kul! :)


Finlina!


Lyckad tävlingsdag i Enköping!

Jag har inte mycket energi kvar nu. 07.15 stod alla 7 hästarna på bilen imorse och för en och en halv timme kom vi hem igen. En heldag minst sagt. Vi har varit på Enköpings nationella tävling och jag startade Spirit, Hijo, Junior och Goose idag. Grabbligan liksom. Och som de hoppade! Alla fick pris men Hijo var dagens största sjärna med en 3:e plats i 1,30 och 6:e plats i 1,40 som resultat. Nu måste jag sova...


Två av fyra duktiga hästar idag!


RSS 2.0