Lite halv-wrong artikel...

Haha, det är en lite artikel om mig i senaste nummret av Tidningen ridsport. Synd bara att den knappt har satt en siffra rätt... Jag hoppas att mina hästar inte tar illa upp då de helt plötsligt förvandlades från 8 till 5 stycken och framförallt så hoppas jag att Lina inte tar illa upp för att det står att jag var besviken på henne efter andra kvalet, för det var jag ju inte! Och det har jag aldrig sagt heller. Jag var besviken på resultatet, men thats it. Antingen så red jag inte tillräckligt bra - eller, om det nu var Linis som missade, hade jag väl inte tränat henne tillräckligt! Sedan sa jag aldrig heller någon klämkäckt som "det var värt varenda krona". Haha! Vi pratade inte ens om pengar, det enda jag gjorde var en ungefärlig uträkning som jag sedan smsade till journalisten. Men hur som helst, trevligt med en artikel och bilden var ju fin!





Finhästen!


Hermione <3

Den roligaste hästen jag någonsin haft är utan tvekan Chelsea 51! När vi importerade henne var hon, som många andra tyska hästar, bara en stamtavla utan tilltalsnamn. Vi började kalla henne Hermione efter karaktären i Harry Potter och när vi sedan fick det "riktiga" namnet på henne fick Hermione finnas kval, parallellt med Chelsea.

Hon var fantastisk som 5-åring och nollade nästan jämt, hon hoppade Falsterbo och Breeders för att sedan som 6:åring hoppa unghäst-finaler på såväl Stockholm horse game som Hammarö Equalityline horse show, där hon debuterade 1,35 i finalen med bara ett nedslag. Hon blev sedan skadad och en utredning gjordes utan resultat. Ett och ett halvt år höll vi på med att försöka få henne frisk. Det visade sig dock vara omöjligt då veterinärerna inte hittade var felet satt...

Vi gav upp efter många många månaders tragglande. Hon flyttade i mars månad till Lillje stall och semin och betäcktes då med Cardento, men tog sig inte på de tre första... Vi bytte hingst till Camaro M och Hermi blev äntligen dräktig!! Vilket hon också var ett tag. Men nu har hon kastat...

Det vill sig liksom inte med världens finaste Classido-sto. Om det inte var för att hon är så otroligt häftig och fin skulle jag inte orka hålla på. Men jag tycker så himla mycket om henne och kommer därför att ge henne en chans till att bli dräktig i vår. Fram tills dess får hon stå hemma hos oss. Jag ska hämta henne idag <3

 


Finaste Hermione!


Motivation

Nu sitter jag på kontoret... Efter att inte ha kollat mailen på en vecka, hade jag endast tre olästa mail!! Vilka bra och lugna hyresgäster vi har! Det var en bra start på dagen.

Ska sitta här några timmar nu och därefter blir det en sväng till stallet... Jag red alla hästarna igår utom Spirit och de kändes faktiskt väldigt fina allihopa, trots att de vilat mer än vanligt nu när jag har varit borta. Efter en stor tävling som Zangersheide är det inte direkt svårt för mig som ryttare att finna motivation, vilket helt klart smittar av sig på hästarna. De ska ju liksom också hoppa VM framöver ;) (kanske inte Hijo och Goose, deras bäst före-datum är nog lite passerat vid det här laget...). De vuxna ska få hoppa runt lite på Enköpings nationella på söndag, så jag tränar dem inför det istället.
Enköping på söndag för Kung Hijo!

VM Zangersheide 2011

Hej hej hemskt mycket hej!

Nu är vi åter i Sverige efter en vecka ute på vift. VM-äventyret 2011 har varit fantastiskt roligt och någonting att ta med sig som minne resten av livet!!

Att tävla mot Jessica Kürten, Christian Ahlman, Jos Lansink och Philippe Le Jeune är ju ingenting man gör varje helg precis... Och det var inte bara ryttarna på plats som var av världsklass, även hästarna var helt otroliga! De svenska hästarna som hoppar Breeders-finalerna må vara fina, men de flesta av dessa är inte ens i närheten av den kvalité som det fanns i hästarna på Unghäst-VM... Helt sinnessjukt vad hästarna hoppade!

Även banorna var annorlunda från vad vi är vana att se på hemmaplan. En 1,30-bana i Zangersheide är bra mycket svårare än vad den är hemma i Sverige. Det är maxat, fyrkantigt, tittigt och tekniskt mycket svårt, den kortaste banan gick dessutom över 12 hinder - 14 språng och maxtiderna var snåla. Alla 6-årsklasser gick även mot klockan.

Tyvärr nådde vi inte ända fram till final. Fyrtio ekipage av totalt 270 stycken hoppade till sig en finalbiljett. Att vi inte var med bland de bästa är väl ingen katastrof med tanke på konkurrensen. Jag är mycket nöjd med min fina häst och med våran placering i B-finalen. Att tävla mot världens bästa unghästar har varit mycket givande. Oh my god vad mycket jag har att träna på nu!!!




Surlinis badad innan avresa.


Johanssons hade fixat uppstallning åt oss på ett travstall i Danmark :)


Framme efter två dygns bilkörande genom Sverige,
Danmark, Tyskland, Holland - och tillslut Belgien!


En liten olycka som, som tur var, höll sig inom skåpdörrens område...



Allt på Zangersheide är som bekant gul-blått. Nästan så att man kände sig lite hemma...


Vi fick ursnygga sverige-schabrak!


Bästa sistahs!


Lösdriftshästar överallt. Alla med halsband, antagligen för att skilja dem åt...


För dem som underskattar att promenera med sin hund...


Det var ingen tvekan om var man befann sig.


Mål, start och hindersiffror höll alla ett Zangersheide-tema


På fredag och lördag kväll hölls det fölauktioner där ungefär 50 föl fick nya ägare. Ida förälskade sig i det här. Själv blev jag helt överförtjust i ett med samma födelsedag som mig. Ett mörkbrunt sto med stjärn e. Levisto Z - Quick Star.


En hästbuske/träd...?




Världens längsta skrittband?!


Softline!



Ett obligatoriskt stopp på Calles på hemvägen. Pappa = glad...




 


Tillfrisknar sakta men säkert...

Det var mycket att göra igår, började 06.15 på kontoret och åkte sedan hem ifrån stallet först vid 19.00. Efter en vecka med halsont, feber och förkylning passade det perfekt med en lugn filmkväll som start på helgen. Moa, som också har varit sjuk (smittade mig!!!), gjorde mig sällskap. Hon åkte hem runt midnatt och jag somnade snabbare än kvickt. Vaknade dock några timmar senare av någon form av skottlossning. Sjukt läskigt!! Fyra skott tror jag totalt blåstes av och jag vet inte vart de kom ifrån. Var det skottlossning i Älvsjö igår? :S
.
Idag blir det nog en heldag i stallet, fint väder så jag tackar inte nej :) Mycket kvar att packa inför måndag också...
.
.
Min alldeles egna Jolly Jumper. En skimmel med gul man och svans. Coolt!

EM nu, VM om en vecka.

Vad härligt att det gick vägen för Sverige i första omgången på EM i Madrid igår!! 4 felfria rundor är ju hur bra som helst! Håller alla tummar för att flytet fortsätter även idag :)

Nu är det förresten exakt en vecka tills det drar igång i Zangerheide! För er som undrar hur man blir uttagen till VM så kan jag informera om att uttagningen har gjorts av representanter från Svenska ridsportsförbundet. I år har ekipagen tagits ut av Sylve Söderstrand, Knut-Axel Nordenbeldt, Royne Zetterman och ASVH´s representant Lars Berglund.


Uttagningskriterier för unghäst-VM baseras på ekipagets:

  • Resultat
  • Förmåga att prestera på banor av internationell karaktär
  • Lämplighet som representant för svensk ridsport och svensk avel





Lina är just nu tredje bästa 6-åring i Sverige enligt rankinglistan.

Sjuk men kör på ändå...

Jag sov inge vidare inatt. Att vara svullen i halsen och samtidigt täppt i näsan känns som en lite småtråkig kombination. Framförallt när man vaknar av att man inte kan andas. Blev inte mycket till sömn alltså, låg mest och kollade film hela natten. Någonting var jag ju tvungen att göra liksom.
.
Imorse var halsen fortfarande ostabil men eftersom jag skulle till Pether och träna var det bara att pallra sig upp och köra ut till gården. Kungen och älgmamman fick sig sedan ett pass på Arphus gård. Trots att jag var krasslig så gick träningen bra. Kul!! Lite pinsamt var för övigt att jag och Moa av misstag hade satt på oss likadana kläder i form av gråa pikeurbyxor av samma modell, svarta ariat-skor med mountainhorse-shaps till och varsin långärmad svart t-shirt. Sedan har vi dessutom likadana hjälmar, min (eller Idas gamla egentligen) är dock marinblå och Moas är svart.
.
Håll tummarna för att jag blir frisk tills imorgon. Har inte bara jobb i stallet då utan även ett modelljobb inplanerat efter lunch...
.
.
Anna överraskade mig med dessa grejer nyss. Hur grym är hon inte?

Mindre än en vecka kvar till avresa.

Pusselbitarna börjar falla på plats nu. Belgien-äventyret närmar sig med stormsteg och med mindre än en vecka kvar till avresa är resvägen uträknad, Lina har fått sitt FEI pass och den obligatoriska veterinär-checken som krävs när hästen ska lämna landet är bokad. Idag gjorde vi även våran sista riktiga hoppträning hos Helena före VM. Lyckligtvis känns min stjärna i storform, hon hoppade en 1,40-bana utan att blinka. Det är verkligen en adrenalin-kick att hoppa henne, hon är så otroligt energisk och viljestark.
.
Helena påpekade efter träningen hur osannolikt det kändes för några år sedan att Lina nu är klar för unghäst-VM. Det är häftigt när man tänker på hur hon har förändrats sedan dess. Jag tror att det krävs både temprament och tjurskallighet för att såväl hästar som människor ska kunna bli riktigt bra tävlingsindivider, och det har hon ju visat prov på både en och två gånger...
.
.
Har fått lite support från hemmaklubben - trevligt tycker jag:
http://www.arsta-runstenssr.se/arsta-runstens-sportryttare/&n_id=309
.
.
4-årig och mörk Finlina!

Längtar till lunch...

Ska strax iväg på lunchdejt med finaste Tess och Micki. Det är en bra dag idag!

En trio som har hängt ihop ett tag...

Funderingar om distriktsmästerskap.


Jag blev distriksmästare igår, för tredje gången. Tråkigt bara att uppslutningen på klassen avtar lite för varje år. Skulle önska ett större startfält och en vassar konkurrens. En omhoppning hade inte skadat, det hade fått klassen att bli mer "riktig" på något sätt. Jag och Hijo var de enda som klarade den 10 hinder långa banan på Södertörn felfritt.
.
Jag minns DM 2007, mitt första guld, när jag och Pontus Westergren var de enda felfria efter två omgångar. En omhoppning skulle skilja Go West och Lasso åt (Lasso liksom, hur många klasser har inte den hästen vunnit? och hur många klasser har inte Pontus vunnit?). Båda fuxarna var felfria även i den sista hoppningen, men min pärla var över två sekunder snabbare! Jag måste ridit som en dåre... Det var kul att som 21-åring få peta ner Pontus på silverplats. Andra hästar som startade den DM-klassen var bland andra Navarone 1060, också riden av Pontus och Stanley II riden av Annika Gustafsson. Det var konkurrens det.
.
Jag hade egentligen inte tänk starta hästarna igår utan istället rida dem på Carlstad horse show nästa helg. Men eftersom vi åker till VM i helgen fick de starta på Södertörn istället. Vi skulle ju ändå hoppa med 4-åringarna där. Och visst var det kul, kul att Hijo hoppar som en gud och att jag fick en till guldmedalj :)
.
.
Goosebjörnen tog guld 2007 och 2008!

Distriktsmästare...

Det blev ett guld idag - jag tackar fina Hijo för det!





Semifinal idag!


Idag har jag och Moa startat Saidie och Whoopsi i semifinalen för 4-årschampionatet. Båda hästarna skötte sig finfint och nollade både förklass och semifinal samt kvalificerade sig till dag två (imorgon). Är dock lite osäker på om jag ska starta Saidie då en finalplats i Flyinge känns lite avlägsen. Ska sova på saken. Duktiga är dem i alla fall!

Imorgon ska Hijo och Fabi hoppa DM så vi får se om det blir någon medalj till Team Malin/Moa. Man kan ju alltid hoppas...


Lilla krullis <3


Brevbärar-Malin.

Jag sitter och aviserar på jobbet... Strax är det dags att åka och posta mitt verk, haha.
.
Snål som jag är (ibland..) sparar jag porto genom att själv agera brevbärare och manuellt dela ut respektive avier till respektive hyresgäster. Idag handlar det om 65 stycken och det är inga postfack jag delar ut i, utan privata brevlådor på dörrarna i trappuppgångar. Det är work out kan jag säga...
.
Jag har ett system för att göra utdelningen så smidig som möjlig. Jag springer alltid högst upp först och delar mig sedan neråt igen. På så vis slipper jag också bli stoppad i trappuppgångar av hyresgäster (de flesta är väldigt trevliga men jag föredrar ändå att svara på frågor via mail eller möjligtvis via min jobbmobil...). Dock händer det ibland att de hinner ifatt mig i alla fall... Vissa ställer även frågor från fönstren när jag försöker smita ut genom porterna efter utdelning, haha den är lite jobbig faktiskt.
Efter utdelningen tar jag helg, tjihoo!

Vattenträning

Genrepade med min prinsessa idag. Vattenhindret var inget problem.
.
Hon är så klok min Softlaina <3



Orättvisa.

Jag tycker verkligen att det här är jättesorgligt. Jag kan inte relatera till Liv personligen. Men som svensk, idrottare och 80-talist känns det verkligen i hjärtat... Vila i frid Stefan Liv.



Not over you!

Kan inte sluta lyssna till Gavin DeGraw – Not Over You

Ska snart bege mig in till Wasastan och besöka Fastighetsägarna Stockholm för tredje gången den här veckan. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om tjejerna i receptionen där. Är de inte tillräckligt insatta eller är de bara inte engagerade nog...? Hm, lite irriterande är det allt när de liksom inte förstår mina ärenden. Bäst för mig att åka snart så att jag slipper köerna också, kan få psykbryt på köer (och folk som kör för sakta). Snabbt ska det gå, ja...
.
Min racerbil... (eh?)

Jag är bra!

Jag slutade jobba kl. 16 och har varit ledig sedan dess. Det är dessutom soligt ute. Inga bortförklaringar godtages helt enkelt... Jo förresten, jag hade en - jag hade glömt min handsfree i stallet... Men eftersom jag fick låna en av Anna kunde inte ens det bli en godtagbar bortförklaring. Det var bara att ge sig ut i löparspåret!

Efter en mil och många kalorier brända är jag ny välförtjänt av en lugn kväll i soffan framför repriserna av Svenska Hollywoodfruar och Ensam mamma söker (så sjukt snål som bara har 1:an, 2:an, 4:an och 6:an, jag vet... Fotbollen missar jag också. Men Anders <3 ska tydligen inte spela ikväll så då missar jag inte honom i alla fall).
.
Jag är bra idag! Beach 2012 säger jag bara...

Team Runsten

Jag ska börja rida för Team Runsten. Det har alltså ingenting med Årsta Runsten sportryttare att göra utan är ett fristående team som skapats av Runstens ägare Christopher McDermott. Utrustningen är på tryck och igår kom jag upp på Runstens hemsida.



En trött själ idag.

Känner mig inte riktigt blogg-på-g idag... Är bara allmänt trött, alltså absolut inte skör utan bara trött - utmattad. Jag och Lena fick verkligen jobba i helgen, för er som har varit och sett travbanan i Gävle är det förståligt. Området är så stort! Vi har cyklat och cyklat och gått och gått och gått och ridit. Känns i kroppen. Ett plus är i alla fall att jag nu har tappat bort mina semesterkilon, yeeey!!

Fliiis hade det inte fullt lika jobbigt...

Plusshästar!

Fyra hästar ligger på pluss efter helgen! Whoopsi och Saidie hoppade till sig DiplomKvalitétstävlan (Gummi var duktig och visade båda), Lilleman (även kallad Junior) kom tvåa i unghästfinalen på Gävle horse show och Hijo har äntligen gjort en stabil come back med en placering i 1,35 och en i 1,40 i helgen och dessutom bjöd han mig på många efterläntade Hijo"flashy"språng.

Prinsen <3


Unghästarna i final igen!

Ungisarna i final igen :)
.
JR har visat framfötterna och var felfri idag! Han är näst bästa
5-åring efter två kval och går ut näst sist i finalen imorgon.
Lilla haren <3
.
.
Gullepluttehästen <3

Gävle!

Jag är i Gävle på tävling. Jag, Lena, Pappa, Lina, Hijo, Spirit, JR, Ella och Flisan :) Jag trodde att jag hade 4-felssjuka, men efter sista rundan insåg jag att det var värre än så. 8 fel med Lina. Aj aj.
.
Om det är till någon tröst så hoppade hästarna superbra. Alla utom Lina som var på tok för pigg!! Hijo fick ett litet pris i 1,35 i alla fall och JR i 1,20 - så helt lottlösa är vi inte efter dagens rundor. Spirit fick inget pris men hissade verligen i 1,35 och rev tyvärr sista...
.
Förresten finns det en snygg hovslagare här!! Hur ofta händer det att man träffar en snygg manlig hovslagare? Ole heter han, tydligen norrman.
.
.
Duktig Hijo <3

He's not that in to you....

Kommer du ihåg den där snygga killen som sa att han skulle ringa, men inte gjorde det? Kanske tappade han bort ditt nummer, kanske ligger han inne på sjukhus eller är han helt ovetandes om din charm och din framgång. Eller så är han bara inte intresserad av dig...
Aldrig hänt väl...?






RSS 2.0